Kuzey Kore’de bunları görmeniz imkansız! Resmen lanetleyerek yasaklamışlar

Kuzey Kore’nin Gizemli Dünyasında Neler Oluyor?

Kuzey Kore, dünyanın en izole ülkelerinden biri olarak bilinir. Ülke, katı yasaları, dış dünyaya kapalı yapısı ve bilgi üzerindeki mutlak kontrolü ile dikkat çeker ve hala gizemini korur. 21. yüzyılda bile halkı, dış etkilerden izole bir yaşam sürmeye devam etmektedir.

Yabancı Film ve K-Pop Yasak!

Kuzey Kore’de yabancı filmler ve Güney Kore’ye ait K-Pop müzikleri sıkı bir şekilde yasaklanmış durumdadır. Rejim, bu içeriklerin toplumda alternatif düşünce ve yaşam biçimlerini teşvik ederek halkın sadakatini zayıflatabileceği düşüncesindedir. Kim Jong-un liderliğindeki yönetim, bilgi akışını sınırlayarak halk üzerindeki ideolojik kontrolünü korumayı amaçlamaktadır.

Kot Pantolon Ülkeye Giremiyor!

2016’dan bu yana Batı tarzı kıyafetler arasında kot pantolonlar da yasaklar listesine eklenmiştir. Kot pantolonlar, “emperyalizmin simgesi” olarak nitelendirildiği için yasaklanmıştır. Saç stillerinden piercing’e kadar birçok unsur, kapitalist yaşam biçimlerini yansıttığı gerekçesiyle yasaklanmıştır. Bu kurallara uymayanlar ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler, hatta çalışma kamplarına gönderilebilirler.

Coca Cola ve Starbucks Kuzey Kore’ye Girme…

Küba ile birlikte Coca-Cola’nın resmi olarak satılamadığı iki ülkeden biri olan Kuzey Kore’de, markaya yönelik ticaret ambargosu devam etmektedir. Ancak Pyongyang’daki lüks mağazalarda, Coca-Cola’ya benzeyen sahte ürünlere rastlamak mümkündür. Benzer şekilde Starbucks da ülkede faaliyet göstermemektedir. Batı menşeli markaların “emperyalist kültürün sembolleri” olarak görülmesi nedeniyle bu tür zincirlerin varlığına izin verilmemektedir. Yine de başkentteki bazı kafeler, dekorasyonlarıyla dikkat çekici biçimde Starbucks’ı anımsatmaktadır.

Related Posts

Suriye’de Dürzi-Bedevi çatışması ateşkese rağmen sürüyor! Ülkenin tamamı tehlike altında

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara’nın ilan ettiği “acil ateşkese” ve uluslararası arabuluculuğa rağmen, Suriye’nin güneyindeki Süveyda vilayetinde Dürziler ile Bedevi aşiretleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Bu çatışmaların ülkedeki diğer azınlık ve mezhep gruplarına da “sıçrayabileceği” ifade ediliyor.

İsrail’de Arap kökenli milletvekiline saldırı

İsrail’de Arap kökenli milletvekili Ayman Odeh’in aracı, Ness Ziona kentinde sağcı İsraillilerin ırkçı saldırısına uğradı. Odeh’in bulunduğu aracın camını kıran saldırganlar; milletvekiline ‘Terörist’ diye bağırırken ‘Araplara ölüm’ sloganları attı.

Merhametiniz yok mu!

İstanbul-İzmir hattında cezaevi adli tıp, hastane arasında git-gel yaptırılan Beylikdüzü Belediye Başkanı’nın durumu ağırlaştı… Tutuklu halde lenfoma ameliyatı geçirdi, anjiyo oldu. Ancak durumu düzelmedi. Çalık, İzmir’de önceki gece hastaneye kaldırıldı. 21 kilo verdiği ve ayakta zor durduğu görüldü. Annesi Gülümser Çalık, dün hastane kapısında sabahladı. “Oğlum kayıp gidiyor. Merhamet edin. Feryadımı duyun” diye gözyaşı döktü. Kardeşi ise “Her tarafı mosmor” diyerek isyan etti.

Doha’daki müzakerelere katılan İsrailli yetkili: İsrail, görüşmelerde Gazze’ye saldırılarını kalıcı olarak sona erdirmeye açık

Doha’daki müzakerelere katılan İsrailli yetkili: İsrail, görüşmelerde Gazze’ye saldırılarını kalıcı olarak sona erdirmeye açık

Devlet Bahçeli Kamu-Sen ile bir araya geldi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kamu-Sen yönetimiyle gerçekleştirdiği görüşmede “Terörsüz Türkiye” hedefini vurgulayarak toplumsal birlik ve dayanışma mesajı verdi.

Türkiye’nin ilk kadın yarış spikeri Esen Gök, evinde ölü bulundu

Türkiye’nin ilk kadın yarış spikeri Esen Gök, kendisine haber alınamayınca evine gelen ekipler tarafından ölü bulundu. Esen Gök, Türkiye’nin ilk kadın at yarışı spikeri olarak biliniyordu.