Kırklareli’nde 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Düzenlendi

Kırklareli’de Otizm Farkındalığını Artırmak İçin 2. Otizm Çalışmaları Konferansı Gerçekleştirildi

KIRKLARELİ – Kırklareli, otizm konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen 2. Otizm Çalışmaları Konferansı’na ev sahipliği yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Otizm Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen konferans, Kırklareli Üniversitesi’nde düzenlendi.

Konferans, İl Sağlık Müdürlüğü Dr. Mehmet Fuat Umay Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi ve Vali Uğur Turan, protokol üyeleri, sağlık çalışanları ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Vali Turan, otizmli bireylerin ve ailelerin hayatlarını kolaylaştırmanın önemine vurgu yaparak, otizm gibi kavramların doğru terminolojiyle kullanılması gerektiğini belirtti. Yanlış kullanılan kavramların insanları incitebileceğine dikkat çekti.

Konferansta, Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gençbay, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit ve Kırklareli Otizm Derneği Başkanı Eylem Yolsal Murteza da konuşma yaptı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HÜSEYİN ÇANLI – Yerel

Related Posts

Uzmanı uyardı: ‘Keneler yeni konakçı arayabilir’

Bolu Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ok, sokak hayvanlarının toplanmasının keneleri farklı canlılara yönlendirebileceğini belirtti. Türkiye’de 2025 yılında şimdiye dek 7 bin kene vakası görülürken, 15 kişi hayatını kaybetti.

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Uzmanı uyardı: Serinlemek için girilen sudaki bakteri miktarı ölümcül sonuçlara neden olabilir

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Bilim insanları en sağlıklı öğle yemeğini açıkladı: Tavuk değil, et değil, sebzelerden iki kat daha sağlıklı!

Bilim insanları, en sağlıklı öğle yemeğinin tavuk veya kırmızı et değil, baklagiller olduğunu açıkladı.

Tırnaklar kaç yıl yaşayacağımızı söylüyor! Şaşırtıcı iddia Harvardlı doktordan geldi

Bilim dünyasında yaşlanma üzerine yapılan araştırmalar, tırnak uzama hızının biyolojik yaşın önemli bir göstergesi olabileceğini ortaya koyuyor.