Osmaniye Yer Fıstığı Festivali Coşkuyla Başladı

osmaniye yer fistigi festivali coskuyla basladi 9EdPq8ki.jpg

Osmaniye’de Renkli Bir Festival: Yer Fıstığı Festivali

Osmaniye’de gerçekleştirilen Yer Fıstığı Festivali, bu yıl 2’ncisi düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Festival, ünlü şeflerin katılımıyla renkli anlara sahne oldu. Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret belgesi alan ‘Osmaniye Yer Fıstığı’ bu festivalde tanıtıldı. Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tescili kazanan ürün, kitlelere festival aracılığıyla tanıtılmış oldu.

Festival kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşünde bando eşliğinde ilerleyen katılımcılara çeşitli etkinlikler eşlik etti. Maskotlar, animasyon ekipleri, Hacivat-Karagöz ve palyaçoların yanı sıra tahta bacaklı göstericiler de renkli görüntüler oluşturdu. Maskotlar, vatandaşlara yer fıstığı dağıtarak festivalin neşe dolu atmosferine katkı sağladılar.

Yer Fıstığıyla Hazırlanan Lezzetler ve Yarışmalar

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet tarafından kesilen açılış kurdelesi ile başlayan festivalde Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen ünlü şefler stantlarında yer alan lezzetleri ziyaretçilere tattırdılar. Cezerye, baklava, börek, pasta, kurabiye ve kek gibi birçok fıstıkla yapılan yiyecek festivalde ilgi gördü. Belediye Başkanı Çenet, ziyaretçilere haşlanmış yer fıstığı ikram ederek misafirperverliğini sergiledi. Ünlü şefler ve gurmeler, yer fıstığı ile hazırladıkları yemekleri tanıtarak festivale renk kattılar.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “Osmaniye’nin yer fıstığı, gastronomiyle buluşuyor. Şehrimiz, yer fıstığı kültürünü yaşatmak adına önemli çalışmalar yapıyor. Festivalde yer alan şeflerimiz ve gurmelerimizle Osmaniye, gastronomi alanında bölgesel bir merkez olma yolunda ilerliyor. Yer fıstığı üretimi, şehrimizin önemli bir geleneği haline gelmiştir. Bu geleneği gelecek nesillere aktarmak en büyük amacımız” şeklinde konuştu.

Fıstık Gibi Bir Festival

Osmaniye Gastronomi Merkezi Yöneticisi Ayşe Erat, festivale ilişkin, “Yer fıstığının anavatanı Osmaniye’de gerçekleştirdiğimiz festivalde fıstıkla yapılan yemek ve pastaları tanıtıyoruz. Festivalde geliştirdiğimiz yeni ürünlerle birlikte fıstık, atık olmayan bir ürün haline geliyor. Sporcuların tercih ettiği fıstık ezmesi ise oldukça besleyici bir yiyecektir” ifadelerine yer verdi.