Erzincan’da Yayla Muzunun Fiyatı 100 ila 300 TL Arasında

Erzincan’da Yayla Muzunun Destesi 100 ila 300 TL Arasında Satılıyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek rakımlı yaylalarında yetişen ve halk arasında ışgın veya uçkun olarak bilinen yayla muzu, Erzincan‘da satışa sunuldu.

Sıcaklıkların yükselmesiyle 1000 – 3000 metre rakımda doğal olarak yetişen yayla muzu, Erzincan‘da 100 ila 300 TL arasında alıcı buluyor. Erzincan merkezine getirilen uçkunlar, seyyar satıcılar tarafından vatandaşlara sunulurken, yoğun ilgi görüyor.

Atlanta Üniversitesi tarafından yapılan araştırmalarda kanser hastalığının yeni bir ilacı olarak değerlendirilen ışkının ünü, Amerika’da bile duyulmuş durumda. Yöre halkı tarafından kanser başta olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ışkın otunun boyu 40 ila 150 santim arasında değişkenlik gösteriyor.

Yüksek miktarda C vitamini içeren ışkın, ayrıca A, B1, B2, E ve K vitaminleri açısından zengindir ve taze olarak tüketildiğinde mide bulantısı ve hazımsızlığa iyi gelir. Grip ve ateşli hastalıklara karşı da tedavi edici etkisi olduğuna inanılır.

“Tedavi Amacıyla Kullanılmaya Başlandı”

Yaklaşık 15-20 yıldır yüksek dağlardan ışkın toplayarak satış yapan seyyar satıcı İsa Kurt, şu anda destesini 100 ila 300 TL arasında satışa sunduklarını belirtiyor. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, ışkının kanser ve diğer hastalıklara iyi geldiğini ortaya koyduğunda talebin arttığını vurguluyor. İsa Kurt, müşterilerin batı illerine götürmek için ışkın aldıklarını, bazılarının ise tedavi amaçlı kullandığını ifade ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte daha fazla ürün getireceklerini ve özellikle ışkın köküne olan talebin arttığını belirtiyor. Fiyatın zamanla daha uygun hale geleceğini de ekliyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AHMET AKBUĞA – Yerel

Related Posts

Dört yıl sonra oksijen cihazı olmadan ilk nefes

Akciğer sertleşmesi nedeniyle yaklaşık 4 yıl boyunca günün 24 saati oksijen cihazına bağlı yaşayan 41 yaşındaki Şehnaz Kanat, geçirdiği akciğer nakli operasyonuyla sağlığına kavuştu. Kanat, “Son bir ay ise ameliyat olacağım güne kadar cihaza bağlıydım. Mayıs ayında müthiş bir haber geldi. 12,5 saat süren bir ameliyat sürecinden sonra rahat nefes almaya başladım” dedi.

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan ‘yakarca sineği’ uyarısı…

Manisa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, “Yakarca” sineği ve taşıdığı Leishmania paraziti nedeniyle tropikal hastalık riskini artırıyor. Uzmanlar, deri ve sistemik formları bulunan hastalığa karşı vatandaşları dikkatli olmaları ve korunma yöntemlerini uygulamaları konusunda uyarıyor.

Bilim insanları en sağlıklı öğle yemeğini açıkladı: Tavuk değil, et değil, sebzelerden iki kat daha sağlıklı!

Bilim insanları, en sağlıklı öğle yemeğinin tavuk veya kırmızı et değil, baklagiller olduğunu açıkladı.

Tırnaklar kaç yıl yaşayacağımızı söylüyor! Şaşırtıcı iddia Harvardlı doktordan geldi

Bilim dünyasında yaşlanma üzerine yapılan araştırmalar, tırnak uzama hızının biyolojik yaşın önemli bir göstergesi olabileceğini ortaya koyuyor.

Uzmanından güneş ışınlarına karşı uyarı: Cilt kanserine yol açıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi hastalıkları (Dematoliji-Cildiye) Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yazıcı, cilt kanseri sebepleri ve tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güneş ışınlarının cilt kanseri için ana risk faktörü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı; “Solaryumda maruz kalınan yapay güneş ışını da kanser gelişimi için aynı riske sahiptir. Cilt kanseri için diğer risk faktörlerinin başında yaş gelir. Yıllar içerisinde ne kadar süre güneşe maruz kalınırsa cilt kanseri gelişim riski artar” dedi.

Kene temasları artıyor: Hangi bölgeler riskli?

Kene temaslarına karşı vatandaşları uyaran Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, kene ısırıklarıyla bulaşan ve ölümcül sonuçlara yol açabilen ciddi bir hastalık. Doğadan eve döndükten sonra mutlaka vücudun kene açısından kontrol edilmesi lazım. Eğer bir kene fark edilirse kesinlikle elle çıkartılmamalı, en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.