CHP’li Kış: Don mağduru üreticiye sırtımızı dönemeyiz

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Zirai Don Olayları Araştırma Komisyonu’nda Aktif Bir Rol Şekillendiriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Zirai Don Olaylarının araştırılması amacıyla oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu, oldukça yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Komisyonun aktif üyelerinden biri olan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, çalışmalarına Ankara’daki toplantılarda ve sahada üreticilerle bir araya gelerek devam ediyor.

Komisyonun en son toplantısında, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. (TARSİM) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği temsilcileri, don felaketinin etkilerine ve alınması gereken önlemlere ilişkin detaylı sunumlar yaptılar. Bu toplantıda Gülcan Kış’ın yaptığı değerlendirmeler ise dikkat çekiciydi.

Gülcan Kış, Komisyonun sadece rapor hazırlamaktan öte, sorunlara çözümler üreten bir yapının olması gerektiğini vurgulayarak, TBMM’nin sahadaki gerçeklerle daha yakından bağlantılı olması gerektiğini belirtti. Bu doğrultuda, komisyon üyeleri yakın zamanda geniş bir saha incelemesi için harekete geçecekler. Mersin de dahil olmak üzere, Iğdır, Erzincan, Malatya, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar ve Aksaray gibi don felaketinin yoğun yaşandığı illerde çiftçilerle bir araya gelinerek sorunlar değerlendirilecek.

Mersinli çiftçilerin yaşadığı zorlukları meclise taşıyan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, şu açıklamada bulundu: “Mersin’in yüksek kesimlerinde birçok üreticimiz don sebebiyle ürün kaybına uğradı. Bu acı durum karşısında çaresiz kalan çiftçilerimiz için sadece geçici çözümler değil, uzun vadeli politikalara ihtiyaç var. Bu mağduriyetin çözümü için üzerime düşen ne varsa yapmaya devam edeceğim.”

Tarımın sürdürülebilirliğinin, üreticinin emeğine sahip çıkılarak sağlanabileceğini ifade eden Kış, iktidarın tarım politikalarını da eleştirdi: “Her krizde konuşmak yerine, kriz öncesinde tedbirler almak gerekiyor. İklim krizini görmezden gelenler, bugün don felaketine uğramış çiftçilerimize sırtlarını dönemezler. Çiftçileri korumak, ekonomik değil aynı zamanda toplumsal bir sorumluluktur ve bizim milli görevimizdir.”

Related Posts

Borsa günün ilk yarısında geriledi -18 Haziran 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,23 değer kaybederek 9.224,59 puana indi.

Akaryakıta zam geliyor! Brent petrol ne kadar oldu?

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 74,63 dolardan işlem görüyor. Dün 75,75 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 75,70 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün kapanışa göre yüzde 1,4 azalarak 74 …

Borsa güne nasıl başladı? Fed kararı bekleniyor! (18 Haziran 2025)

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,11 değer kaybederek 9.339,59 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 28,94 puan ve yüzde 0,31 azalışla 9.310,65 puana geriledi …

Rezervlerde tarihin en sert kaybı

Ödemeler dengesi nisanda 7.86 milyar dolar ile 2 yılın en yüksek cari açığını verirken, 19 Mart sarsıntısının etkisiyle beraber Merkez Bankası döviz rezervleri de nisanda 25 milyar dolar azalış gösterdi. Uzmanlara göre tarihin en sert rezerv kaybı görülürken 4 aylık cari açık 20.3 milyar dolara yükseldi.

Türkiye ile Dünya Bankası’ndan orman yangınlarına yönelik işbirliği çalıştayı

Türkiye ve Dünya Bankası, “Orman yangınları için işbirliği ve dirençlilik” konulu uluslararası konferansa ev sahipliği yapıyor.

Denizlili terzilere uluslararası sertifika

Denizli Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkârları Odası öncülüğünde hayata geçirilen proje çerçevesinde, terzilik mesleğinde uluslararası geçerliliğe sahip Model Makinecilik (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmeye başlandı. İlk kez …